torsdag 2. juli 2009

Uke 23 og man nærmer seg Kriseukene med stormskritt!

PÅ Barnimagen.com står det følgende:

Mors uke 23 og fosterets uke 21: En spesiell uke!
Av Jordmor Siri von Krogh
Babyen er nå ca 27cm lang og veier ca 450g. Cellene i hjernen modnes og det har negler på fingre og tær. Øynene kan se litt utstående ut fordi fettlaget i ansiktet er ikke bygget opp ennå. Av samme grunn vil en baby som fødes nå også være ganske rød i huden fordi blodårene skinner gjennom huden.
Grunnen til at denne uken er spesiell er at dersom du skulle være så uheldig å føde nå, så vil man gjøre alt for at den skal overleve, i veldig mange tilfeller. Årsaken til fødselen vil selvfølgelig være en medvirkende faktor i forhold til hvor levedyktig babyen din er og om det går bra. Det vil uansett gå mange uker og ofte måneder før man vet med sikkerhet om det går bra med det lille nurket om det skulle være så uheldig at det blir født nå.
Dersom du fra nå og utover skulle merke at kynnerne dine blir regelmessige eller at de presser nedover i underlivet, så skal du ringe til fødestedet ditt. Det er bedre med en sjekk enn at du skal gå og være frustrert fordi du lurer på om noe er på gang. Jordmødrene som du da treffer på telefonen vil raskt kunne avgjøre om dette er noe alvorlig eller ikke. Blir du bedt om å komme en tur på sykehuset, så vil du bli undersøkt av lege. Bare ring, uansett tid på døgnet!
Hele babyen er fortsatt skrukkete og tynn fordi fettlagene nå skal bygges opp.
Nå kan du kjenner livmoren et par centimeter over navlen når du ligger på ryggen.
Til nå i graviditeten har du hatt litt lavere blodtrykk enn ellers, men det kommer til å stige litt mer mot fødselen. Dette er jo en av tingene som sjekkes på hver kontroll for å være sikker på at det ikke blir for høyt, for det er heller ikke bra og kan være et symptom på svangerskapsforgiftning


Så er man snart passert ukene hvor det faktisk går an for babyen å overleve!
Slipper ikke opp pusten før hun er ute så klart, men de mest kritiske ukene begynner å komme til en slutt. Litt betryggende å tenke på!

Ellers holder varmen seg her på Østlandet og det er ikke stort annet å gjøre enn å drikke vann og holde seg i skyggen.. hundene sliter stakkars, men godt vi har sokkeletg i bunnen her så kjellerstua er sval hele dagen. Der bor vi om dagene og vifta står på full guffe på natta inne på hunderommet.
Tormod er snart hjemme igjen fra guttetur og fredag har jeg jammen i meg bursdag... jaja.. rakk i det minste å bli gravid før jeg fyller 30:P Kan alltids hende man rekker en til om man er heldig!:)

om det er noen som har gode forslag på navn så er det bare å komme med dem.. enn så lenge ser det ut til at jenta i magen blir hetende nurk eller noe annet patetisk noe til hun er konfirmant.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar