fredag 6. november 2009

en dag med blandede følelser....

For på den ene siden så er endelig dagen vi har ventet så lenge på her!!!
og på den annen side så våknet jeg til skikkelig dårlige nyheter.....
Jeg skal ikke utbrodere det her inne enda, for vedkommende skal få lov til å fortelle det helt selv først før jeg skriver om det her inne, men jeg har vært så lei meg i hele dag.... er ikke moro når noen du bryr deg om får dårlige nyheter og det er svært lite man kan gjøre med det annet enn å støtte opp som best man kan...... Alle mine tanker går i den retningen og håper også at vedkommende vet at vi er her om det skulle være noe. Hva som helst!!!!

Ellers rakk man jammen en oppdatering fra barnimagen til:

I dag er det fredag 6. november.Du går nå i 41. svangerskapsuke og har -0 dager (0 uker) til termin fredag 6. november 2009.
Din svangerskapsuke: 41
Morkaken får normalt en litt nedsatt funksjon nå rundt termin, dette er helt normalt og en av prosessene som setter igang fødselen. Det er allikevel viktig at du følger med på at babyen beveger seg daglig og at det ikke skjer noen store endringer i bevegelsesmønsteret. Gjør det det, eller du blir usikker, så ring til føden med en gang, uansett tid på døgnet; det er derfor vi er der!

Et av tegnene på at man er til termin er at morkaken får hvite kalknedslag i seg. Hører du det når morkaken har kommet ut, så er det altså helt normalt. Jordmoren undersøker morkaken rett etter fødselen for å se at alt er som det skal. Den blir veid og målt sammen med navlesnoren. Dersom det skulle være noe spesielt med den vil du helt sikkert få høre det. Når alt er vel overstått er dette mer som litt kuriøse opplysninger. Det blir også målt hvor mye blod du har mistet under fødselen. Det er normalt å blø et sted mellom 5 og 10 dl. Det høres mye ut, men i løpet av svangerskapet har du bygget opp en ekstra liter med blod, blant annet fordi alle blør når de føder.
Det er også i stor grad en myte at mennene besvimer av blod på føden. Når de er der så er de så ivrig med på det som skjer at dette bare blir en del av det. Men er man litt redd for å besvime, så er det bare å si fra, så blir det ordnet så stille som mulig. Han behøver jo heller kanskje ikke å ta fødesengen i øyesyn etter fødselen, men holde blikket festet på den fantastiske nye verdensborgeren!

Nå håper jeg virkelig at dette var siste oppdatering fra barnimagen.com altså! ikke for det, har vært fantastisk moro å lese fra uke til uke om hva som skjer inni en! Men håper at neste torsdag forteller jeg om såre brystvorter istedet for det elendige bekkenet her inne!

Har fått byttet babydyna som var for liten i dag så nå er alt klart til hun skal komme! Eller... dvs.. far har bestillt fødsel ETTER lørdag for han er litt opptatt med Little Lego League denne helgen. (og der så man for seg Torbjørn himle med øynene igjen! hæhæ) så da satser man vel på søndagen da kanskje?

Imorgen skal troll i bursdag og jeg skal ut på Hvalørene for å hente hjem litt besøk som skal være her en liten stund, så søndag passer egentlig fint for min del:) Ellers er fremtiden spekket med deilige planer og det gleder vi oss alle til!!!

Har nesten en konstant følelse av at jeg har en tampong på tvers nedi der.... ikke spes digg å gå rundt med kan man trygt si, men det betyr vel at hun er på plass og gjør seg klar hun også da:) Bekkenet blir bare mer og mer ubrukelig så lysten på å få dette overstått blir bare større! Men er hun en brøkdel så sta som sin moder så kommer hun når hun først vil.. og det er sikkert på det minst passende tidspunkt både når det kommer til bursdag og Lego League eller langt ute på Hvaler øyene:) Men det er vel sånn det skal være vel?:)

Masse lykke til til alle som skal stille i helgen!!! Vi kommer snart å tar i fra dere både cert og titler:D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar