onsdag 7. oktober 2009

Nest siste legetime!

Mandag var jeg på nest siste planlagte legetime:) Ser liksom ikke helt poenget med å fly ned dørene som en gal hos hverken jordmor eller lege så lenge det ikke er noe fare for babyen:)

Blodsukker var på 6.1 og helt fint
Blodtrykk på 100/75 og helt iorden til å være 8mnd på vei
Symfysemålet husker jeg ikke men hjerteslagene på lilletrollet var 150 og det dundret og gikk inni magen der:)

Så neste og siste legetime er om tre uker og da uken før termin:)

Mamma har kjøpt madrass til barnesenga så nå gjenstår bare å male den så er vi faktisk klare:)
Har babydyne til seng klart her og til vogna mangler skinn og dyne, men tror nok ikke den vogna blir brukt første uken allikevel så det er ikke noe stress om hun kommer før tiden:)
Eneste er at jeg har kosehandlet på Ellos.no og kjøpt meg gromsedress som jeg synes godt kan komme før ungen kommer:D
snakka med ei som jobber på sykehuset i går som kunne fortelle at det vanlige var å være på sykehuset i 2 dager... 2 DAGER!!!!!!! aktuellt vel!!!! fødedag er dag X og så to dager til liksom????? kan du tro at jeg skal sitte der nede og blomstre..... er jeg frisk og rask og det samme med lillemor så skal vi hjem ja! HATER SYKEHUS!!!!!

Ellers er det ikke spesiellt mye som skjer her for tiden annen enn gruuuuusom venting!!!!!!!!!
Skal bli så deilig å få henne ut, se på henne, bli kjent med henne og ikke minst kunne ta på seg sokker og sko uten å høres ut som en blåhval når man dukker opp igjen!!!
Står i alle bøker at jeg kommer til å savne å være gravid.. meget mulig det... men enn så lenge vil jeg bare sitere en artikkel i barnimagen.com som har følgende overskrift:

10 gravidplager du ikke visste om

-

1. Luft i magen

Jordmor Siri von Krogh forteller at mange kommende mødre får mer luft i magen fordi tarmen går tregere enn normalt.

– Det er på grunn av graviditetshormonene. Noen får også lettere nyresten og gallesten fordi tingene går tregere, selv om det ikke er så vanlig, sier hun til Klikk.no.

Noen blir så oppblåst at de får vonde magekramper.

2. Rar hårvekst

Noen får hår på rare steder over hele kroppen under svangerskapet.

– En noe mer artig fenomen er at folk med krøller kan få rett hår og omvendt, forteller Siri von Krogh.

Dette vil som regel gå tilbake til normalen en stund etter fødselen.

3. Tisser i buksa

Du ler eller nyser, og lekker. Dette er ikke rart med tanke på at fosteret ligger og presser på urinblæra.

Gå og tiss så ofte som du føler for det. Jo mer du holder tilbake, jo mer kan lekke. Bruk truseinnlegg og ha med deg en ekstra truse i vesken.

Du kan også gjøre knipeøvelser for å styrke bekkenmuskulaturen.

Ufrivillig tissing kommer også av at hormonene gjør musklene litt slappere, også diverse lukkemuskler som i urinblæren. Derfor er det vanskeligere å knipe enn ellers, og man lekker lettere, forklarer Siri von Krogh.

4. Klissete utflod

Noen har hvit eller lysegul klissete utflod under hele graviditeten på grunn av gravidhormonene og økt blodgjennomstrømning i vagina.

Økt utflod er et tidlig tegn på at man er gravid. Dette er normalt. Det kan være greit å bruke truseinnlegg slik at du slipper å bytte truse flere ganger om dagen.

Lukter utfloden ille, eller råttent, eller blir fargen grønn eller brun, bør du ta det opp med jordmoren eller legen din, for da kan det være en infeksjon, som skjedekatarr.

5. Snorker om natta

Noen gravide snorker som gamle gubber når de sover. Årsaken er at slimhinnene i nesa og bihulene kan bli kraftig hovne under graviditeten. Den tette nesen tvinger deg til å puste gjennom munnen, og du snorker.

Bruk nesespray om det er nødvendig. Sov på siden. Hold hodet høyt ved hjelp av noen ekstra puter. Det vil også kunne hjelpe mot halsbrann.

6. Svetter som en gris

Gravide og nybakte mødre svetter ofte mer enn vanlig. Det skyldes at svettekjertlene blir mer aktive i denne perioden. Mange får økt svetteproduksjon under armene, mellom beina, på magen og i ansiktet.

7. Numne hender

Er du riktig uheldig, kan du få numne fingre eller fingre som «sovner» under svangerskapet.

Det kan være symptom på karpaltunnelsyndrom, og har sannsynligvis sammenheng med at det i svangerskapet er økt mengde væske i kroppen, også i karpaltunnelen. Symptomene vil i de fleste tilfeller bli bedre etter fødsel, men noen må operere, forteller jordmor Siri von Krogh til Klikk.no.

8. Sikler som en baby

Noen gravide kvinner produserer en økt mengde spytt.

Blødende tannkjøtt er også vanlig, spesielt etter tannpuss.

Hva som forårsaker den økte spyttmengden er usikkert, men det er hormonene som har skylden for det blødende tannkjøttet.

9. Mørke flekker i ansiktet, edderkoppnett i huden

Kroppen produserer ekstra melanin, noe som kan forårsake de mørke flekkene.

Økt blodproduksjon har skylden for de synlige blodkarene som kan minne om et edderkoppnett i huden.

Det meste av disse plagene vil bli borte etter fødselen. Smør deg med solkrem for å unngå mørke flekker i huden, og dekk eventuelt til edderkoppnettet med dekkrem.

10. Brystvorter på størrelse med tallerkner

Areola, området rundt selve brystvorten, blir mørkere og større på brystene. Samtidig vil små klumper (kjertler) dukke opp rundt brystvorten, som kan væske litt.


Sånn bortsett fra at jeg ikke har merket spes mye til disse symptomene sitter jeg nå så klart bare å venter på dem.. hæhæhæ! godt det ikke er mange ukene igjen ellers hadde jeg vel, som så mange andre sittet å diagnostisert meg selv på nett... noe som er en UTING!!!!

Så må vi ikke glemme å benytte muligheten til å gratulere Ingunn og Teddy med NUCH på Ymersen i helga!! Strålende handlet av Annika i kennel Sunstreaker vant gutten Bir og Cert og Cacib og hele bøtteballetten:D Tror det er en stykk mor og far som er veldig stolte og det har de all grunn til å være!!! Ymer er i perfekte hender der borte på Brusemyrtoppen!!!
Det var også møte på Hamar om kinesens fremtid samme helgen og jeg må innrømme at det skal bli meg en fornøyelse å se alle kjeftesmellene stille opp og utføre de oppgavene de alltid har klaget på IKKE har blitt gjort!! så nå blir det vel øyenlysningsdager over hele landet og alt skal bli så fint:) ingenting er bedre for rasen vi alle er så glade i!
En liten degresjon, men siden det er så stor trafikk på siden her uten at EN KJEFT LEGGER IGJEN KOMMENTARER, så faller vel dette de rette personene for øret vil jeg tro:P Og like greit er det:D

Håper på å få tatt noen studio bilder av magen denne uken! Må jo skynde seg nå som den snart er borte:) når de er evnt blitt tatt så blir de så klart lagt ut! Fine fine magen min:)
Fantastisk deilig at man heller ikke har mer enn to punktum til strekkmerker fått! Hadde mareritt om at jeg kom til å sprekke på langs og tvers og da hadde det ikke vært spesiellt mye å ta bilde av og legge ut:S uggh! Fikk nemlig kommentar på om mage bildene mine var retusjert fri for strekkmerker men det er de altså ikke:D Den er au de naturell slik som resten av kjærringa!!!

Ha en fin onsdag alle sammen!!:)

2 kommentarer:

  1. Altsåååå... Jeg er innom her hver eneste dag og legger sjelden igjen kommentar, men jeg skjønner nå at det er man nødt til...... hehehe..
    Peter og Madeleine lurer ille på hvordan baby'n ser ut når den kommer ut og når den får hår!!??

    SvarSlett
  2. Hallo i dag også.... Jeanette

    SvarSlett